Tips för motivation i vardagen

Under långa och mörka och tråkiga månader då man kanske inte har så många utställningar att gå på, jakten är slut, det är få Noseworktävlingar och man kanske är allmänt låg. Då finns det ändå roliga och motiverande saker att hitta på med sin hund, onlineutmaningar!

Det började med en tricksutmaning via Nimis hundskola. Där fick man rosett om man klarade ett antal tricks på trickslistan som man fick vid anmälan. Man lägger upp filmer på en sluten facebooksida för att visa sitt trick. I slutet på månaden kom en fin rosett för väl utförda uppgifter.

Sedan fick vi en tricksutmaning via welshklubben, en väl arbetad tricksutmaning med många roliga tricks att lära in. Även där fick man en rosett för deltagandet. Efter det så kände man ändå lite att det är en ganska stark motivation att göra något varje dag när man är med i en utmaning, så vi fortsatte med utmaningar (det kommer en nästan varje månad) via Nimis hundskola. Så i december deltog vi i Julklappsutmaningen med nya utmaningar varje dag! Men man behövde bara delta en dag för att få rosett, men ändå en motivation för träning att klura ut kreativa sätt att göra utmaningarna. Nu senast var vi med i Nyårsutmaningen med sökutmaningar för alla hundar, på deras egen nivå. Så man får söka godis, hydrolat eller kong, allt efter eget tycke så länge hunden använder nosen. Så kul och ett tips för alla som känner att de blir motiverade av utmaningar!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.